• Сьогодні: Четвер, 28 Березня, 2024

Як телеканал “ТВі” знімав сюжет про броварські басейни

Січень12/ 2012
avatar
Аліна Дяченко

Депутат Броварської міськради, голова броварського осередку "ДемАльянсу", екс-головний редактор "Маєш право знати"

Команда сайту «МПЗ» може не поділяти погляди авторів та не несе відповідальності за інформацію, опубліковану у розділі «Блоги». Відповідальність за зміст, достовірність фактів, цитат, власних назв та інших відомостей несуть автори текстів, розміщених у розділі «Блоги»

Інтерес всеукраїнських ЗМІ до проблеми броварських басейнів не вщухає.
Після публікацій газети «Лівий берег», на які відреагували навіть у Кабміні, за цю тему взявся телеканал «ТВі».

Журналістське розслідування Анастасії Станко вчора вийшло в ефір.

У 4-хвилинний сюжет, звісно ж, увійшло далеко не все з відзнятого журналістами. Знімальна група телеканалу “ТВі” двічі приїжджала у Бровари – 30 грудня та 11 січня, і записала кілька цікавих коментарів у мешканців міста, однак, на жаль, жодного – у керівників плавальних установ міста. Кожна спроба отримати коментар у посадовців перетворювалась на цілу пригоду, адже працівники броварських комунальних підприємств не звикли до активної уваги з боку незалежної преси, і вчитись, схоже, не збираються. Як активістка ініціативи “Маєш право знати” я мимоволі стала громадським гідом знімальної групи по броварських басейнах.

По свіжих слідах, тобто наступного ж дня після обіцянки пані Жеребцової показати “Оздоровчо-реабілітаційний центр”, журналісти “ТВі” приїхали до Броварів. Однак з’ясувалось, що Людмила Вікторівна раптом “захворіла”, тому зустрітись з представниками ЗМІ не може. Щоб не марнувати витрачений на дорогу з Києва час, записавши кілька коментарів броварчан, Анастасія Станко вирішила познімати іншу плавальну гордість Броварів – басейн “Купаву”.

Зовні, звісно, нічого вражаючого журналісти не побачили, тому із ввімкненою камерою рушили всередину. І тут їх чекала несподіванка – вахтер люб’язно зустрів знімальну групу зі словами “А ми якраз вас чекали, заходьте!” У вестибюлі басейного комплексу (і не лише у ньому) активно проходив процес ремонту. Не дивлячись на те, що до Нового року лишалось менше 2 днів, коридорами ходили десятки робітників, щось майстрували, носили будматеріали, клали плитку, словом, неозброєним оком було помітно, що вони працюють.

На запитання журналістки, чи може вона поговорити з директоркою “Купави”, вахтер відповів, що її зараз немає, але є її заступник… яка тут же підскочила до журналістів і вже зовсім нелюб’язно відмовилась надавати будь-які коментарі “самому брехливому телеканалу”, щоправда, назву якого вона так і не змогла вимовити, пояснюючи своїй начальниці по телефону, хто до них приїхав. Однак професійно наполегливій Анастасії таки вдалось розговорити заступницю по інженерно-технічним питанням. І та мимоволі розповіла чимало: що реконструкція басейну ведеться дуже активними темпами, що вже незабаром для відвідування буде відкрито малу та середню ванну, що вже зробили якісну гідроізоляцію даху, словом, люди працюють, робота робиться, і вам, телевізійникам, не вдасться показати, що нічого не робиться.

На прохання журналістки показати велику ванну, заступниця довго водила знімальну групу сходами та роздягальнями, коридорами та спортивними залами, з гордістю показуючи та вкотре розповідаючи про те, що вже зроблено (і дійсно виглядає все це дуже оптимістично, видно, що бюджетні кошти не марнуються, питання лише в тому: хто потім буде на всьому цьому заробляти – громада міста чи приватне підприємство).
Але зрештою журналісти таки потрапили в святая святих “Купави” – до великого басейну. Виглядало це вражаюче. Через те, що стелю обробляли “піскоструйкою”, ванна була всипана дрібним чорним піском. Важко було повірити, що тут колись плавали олімпійські чемпіони. Але зрештою це питання часу і рано чи пізно і ця ванна буде відремонтована. “Хоча зараз грошей на її ремонт немає”, – із сумом зізналась пані заступник. Зрештою, знявши справжній ексклюзив, знімальна група “ТВі” поїхала опрацьовувати зібраний матеріал, і обіцяла повернутись після Нового року.

На відміну від пані Жеребцової, журналістка Анастасія Станко свою обіцянку виконала і вчора знову приїхала до Броварів, щоб таки отримати коментар директорки комунального підприємства та зняти плавальні володіння чи-то “Оздоровчо-реабілітаційного центру”, чи-то ПП “Феско”. Однак Людмили Вікторівни знову не виявилось на робочому місці у робочий час, до того ж саме у цей час у неї, як у депутата міської ради, згідно інформації з офіційного веб-сайту мав походити прийом громадян. Однак ні візит журналістів, ні обов’язок зустрічатись з мешканцями не втримали пані Жеребцову на робочому місці.

Натомість біля входу до колишнього басейну 9 школи був пан Сергій Федоренко, директор ПП “Феско”, який побачивши журналістів, сів в авто та поїхав геть. Не бажаючи знову залишитись ні з чим, журналісти вже перевіреним методом рушили до приміщення з двома табличкамии на вході: КП “Оздоровчо-реабілітаційний центр” та Лікувально-оздоровчий центр “Феско”. Однак тут їх зустріли не зовсім так, як у “Купаві”…

Щойно вони увійшли, як їм одразу спробували заборонити знімати. Замість обіцяної Жеребцової їх зустрів черговий заступник, який відмовився зателефонувати своїй начальниці та повідомити, що до неї приїхали журналісти, пояснивши це дуже лаконічно: “Я не хочу”. На дзвінки з мобільного Анастасії Станко директорка комунального підприємства вже кілька днів не відповідала. Ні в адміністратора центру, ні в заступника так і не вдалось з’ясувати, як же ще можна зв’язатись з Людмилою Вікторівною. Однак за кілька хвилин заступник, який кудись виходив, повернувся і сказав, що пані Жеребцова зараз у міській раді, і обурено заявив, що він щойно з’ясував, що його начальниця ніяких обіцянок ніяким телеканалам не давала. То ж чарівний спосіб зв’язатись з керівником таки був, але як все чарівне, його вирішили залишити таємницею для столичних журналістів ;)

Не маючи часу на пошуки Жеребцової у коридорах 4-поверхової будівлі міської ради, знімальна група вирушила на телеканал готувати сюжет до виходу в ефір.

Також у процесі зйомки сюжету було взято кілька квитанцій про відвідини басейну та отримання послуг масажу. Однак і тут не обійшлось без складнощів. За відвідини басейну чек взагалі не хотіли давати, мотивуючи це тим, що у закладі немає практики видачі чеків, однак зрештою відвідувачці видали квитанцію про надання “оздоровчих послуг”. Таку саму квитанцію про надання таких самих “оздоровчих послуг” видали й іншій людині – за масаж. При цьому мешканка Броварів, яка ходила на масаж, хотіла також пройти медичне обстеження на сучасному діагностичному обладнанні, про яке дуже привабливо написано на сайті медичного центру “Феско”, однак їй сказали, що ці послуги “тимчасово не надаються”.

Зрештою у всій цій історії є щонайменше один дуже позитивний момент: завдяки активній увазі з боку медіа до роботи КП “ОРЦ” та ПП “Феско”, у графіку занять басейну з’явились заняття для учнів броварських шкіл, яких до того не було (Іменем Азарова принижують школярів та журналістів). Щоправда, залишається питання – чи безкоштовно у цей час займаються школярі. Однак поставити це питання нікому…

  • avatar
    Andriy Kachor
    12 років тому

    Гарний матеріал. Було б добре, якби його прочитало якомога більше броварчан

    • avatar
      Сергій Іллюхін
      12 років тому

      Робимо все, що в наших силах: соцмережі, форуми.
      Пошук в Google нам також може допомогти, коли люди шукатимуть “Броварська міська рада” або “Басейн Феско” :)

  • avatar
    Alexander
    12 років тому

    Так тримати! Відчуваювать, що скоро прийдеться відповідати перед народом. Погоджуюсь з Andriy Kachor, потрібно активно розповсюджувати цю інформацію серед пересічних броварчан. А що як викупити рекламний час на головному табло в центрі міста та показати декілька епізодів про “досягнення” місцевої влади – ото буде резонанс…

    • avatar
      Сергій Іллюхін
      12 років тому

      Нам не дозволили навіть розмістити посилання на наш сайт на передоплаченому білборді! А про головне табло міста годі й думати.

  • avatar
    Pavlo V
    12 років тому

    Мінулого року мені квтанцію на 85 грн за басейн одразу видали, хоча я поспішав і не натякав. Так що практика є. Якість роздагалень та душової набагато гірша ніж в мережі спортлайф (для порівняння ціни), схоже що останній капітальний ремонт в них був ще в 2010 році. Не схоже на бажання зробити басейн прибутковим (а відтак і популярним). 
    Відвідувачів вкрай мало, 3-4 людини на басейн в будні. Переважно діти шкільного віку. Думаю, тому що для броварів це задорого. Абонементи для дорослих на місяць також не вигідні. Доречі, на сусідній доріжці тренувався з тренером незрячий плавець. 

  • avatar
    Сергій Іллюхін
    12 років тому

    Після репортажу TVI квитанції вже видають всім: і хто просить, і хто не просить :)

  • avatar
    Margarita600
    12 років тому

    Що брешуть “МАЙДАНУТЫЕ” зала, но не до такой же степени!  Языки  отрывать за БРЕХНЮ при всем народе нужно, дабы повадно не было…..

  • avatar
    Rupava-brovaru
    12 років тому

    Що до “репортажику” “професійної” Анастасіі відповім словами відомого поета:
    Мне моя брезгливость дорога
    Мной руководимая давно,
    Даже чтобы плюнуть во врага
    Я не набираю в рот ГОВНО.
    Честь имею, шановна.

    • avatar
      Сергій Іллюхін
      12 років тому

      Ви маєте на увазі, що в репортажі TVI подано неправдиву інформацію? 
      Поясніть, будь-ласка

      • avatar
        Rupava-brovaru
        12 років тому

        Ви все вірно зрозуміли. Словами того ж поета:
        Мне Вас жаль, наследство демократии
        Свалилась в грязную купель,
        здесь цель оправдывала средства,
        и средства обосрали цель.
        Удачи.

        • avatar
          Сергій Іллюхін
          12 років тому

          Думаю, всім користувачам було б корисно дізнатися, що саме в сюжеті є неправдою. Можете навести приклади?
          Чи Вам просто не подобається особисто Анастасія?

        • avatar
          Alina Dyachenko
          12 років тому

          схоже, у людини немає конкретних фактів, тому вона використовує поезію, щоб уникнути правдивої відповіді.

          • avatar
            Rupava-brovaru
            12 років тому

            Шановна, фактів навіть забагато. Але таким як Ви хочу сказати:
            Прости Господь, за сквернословья,
            пошли всех благ моим врагам,
            пускай не будет нездоровья
            ни их копытам, ни рогам.
            Успіхів.

          • avatar
            Сергій Іллюхін
            12 років тому

            Зрозуміло :)

          • avatar
            Alina Dyachenko
            12 років тому

            звучить шизофренічно ))

          • avatar
            Margarita600
            12 років тому

            Хамство- перший признак НЕВЕЖЕСТВА!

          • avatar
            Сергій Іллюхін
            12 років тому

            Маргарито, але звучить дійсно дивно: Аліна запитує, що саме в репортажі є неправдивим, а у відповідь – знову вірш :)

          • avatar
            Таня
            12 років тому

            Rupava-brovaru  просто сказать нечего, пускай дальше цитирует “убогі вірші”. А 
            Margarita600 это подружка-халява…

          • avatar
            Таня
            12 років тому

            Казнокрады,Кричите Ура!

            Страна для васИзобретена!

            Вы в этой странеПока на волне:

            Творите аферы,Берите без меры.

            Воруйте ребятки,Пока беспорядки.

            Законы ваши «бяки»И сами вы двояки.

            А Чиновники,Берущие взятки.

            Вы как жулики,Но более гадки.

            Те и другиеОчень плохие.

            (Бла-бла-бла и все в том же духе)

          • avatar
            Rupava-brovaru
            12 років тому

            Персонально для Васповторююсь:
            Прости, Господь, за сквернословья,
            пошли всех благ моим врагам, пускай не будет нездоровья
            ни их копітам, ни рогам.

        • avatar
          Мечта поэта
          12 років тому

          Я
          – Аноним! Я враг имён!
          Безлик,
          бездушен, бестелесен…
          Нельзя
          сказать, что я умён,
          но
          без сомненья – интересен.
          Меня
          ни в базах данных нет
          и
          в сверхсекретных файлах – прочерк,
          Но
          вы найдёте мой ответ
          на
          каждый опус свой… средь прочих…
          Когда
          вас хвалят – критик я!
          Душа
          Поэта так ранима…
          Испортить
          радость бытия –
          вот
          смысл жизни Анонима.
          Но
          если вас начнут ругать,
          я
          буду славить до истерик,
          Моя
          безликая рука
          легко
          напишет панегирик.
          А
          коль на сайте нет проблем –
          скандал
          подкину ненароком:
          Мол,
          плагиатор мистер N,
          а
          называл себя пророком!..
          Никем
          я в жизни нелюбим
          и, 
          в
          общем, жизнь проходит мимо…
          Я
          ведь от злости Аноним…
          Простите,
          люди, Анонима!

      • avatar
        Mukola
        12 років тому

        Якщо ви видаляете модератором інформацію, то ця інформація булф супер-правдива, тому від безсилля … видаляемо, так?

        • avatar
          Сергій Іллюхін
          12 років тому

          Були видалені лише вірші по 40 рядочків, які жодної інформації не несли – тут якийсь віршо-флеш-моб розпочали :)

          • avatar
            Таня
            12 років тому

            Сергей,чем больше горячих комментариев,тем больше посещений  Вашего сайта. Вы не этого хотите? Стихи были даже не матерные…

          • avatar
            Сергій Іллюхін
            12 років тому

            У Rupava-brovaru, кстати, на грани стихи были – с оскорблениями, правда, не было понятно – кого и за что обижали

          • avatar
            Таня
            12 років тому

            Нас обижали,НО, нам ведь все не почем, ведь так? У “них” лучший способ защищаться – это нападать. Пусть будет так…

      • avatar
        Rupava-brovaru
        12 років тому

        Шановний! Так яким же чином оприлюднити неправдиву інформацію, подану вашими “професіоналками”, коли  ваш модератор що вам не до вподобі, видаляє? Похоже у вас лише “ваша правда”?

    • avatar
      Таня
      12 років тому

      Свиньи сытые, чьи вы сыны?

      Бездуховного поля уроды.
      Как же столько
      накрасть вы смогли?
      Или это сегодня дань моде?

      Ну зачем тебе столько
      земли?!
      На тот свет унесешь её, что-ли?
      Домовина твоя – метра три,
      Вот
      и всё, что получишь, не боле.

      Дети, внуки твои проживут
      На ворованном
      “благе” не сладко,
      Посмотри сколько нищих вокруг!
      Не играть тебе с
      Господом в прятки!

      Казнокрады! Прийдет вам пора
      Уходя в мир иной
      оглянуться –
      Сколько жизней вы прожили зря,
      Но оттуда уже не
      вернуться.

      Не вернуться, чтоб встреить рассвет,
      На закат посмотреть
      по-иному,
      Ты живешь, но тебя уже нет,
      Дай, Господь, Украине путь
      новый!

    • avatar
      Rupava-brovaru
      12 років тому

      мной  руководимая давно,
      даже чтобы плюнуть во врага
      я не набираю в рот Гавно

  • avatar
    Таня
    12 років тому

    Как много нового узнаешь здесь…

    • avatar
      Сергій Іллюхін
      12 років тому

      Підписуйтесь до нас в соціальних мережах! 
      Ми там регулярно повідомляємо про всі оновлення і новини

  • avatar
    Bogdan
    12 років тому

    ял жеж  тоді узнати ту ПРАВДУ, коли модератор все що йому не подобаеться (тобто всю правду) видаляє?!

    • avatar
      Сергій Іллюхін
      12 років тому

      Були видалені лише вірші по 40 рядочків, які жодної інформації не несли

  • avatar
    Таня
    12 років тому

    По ходу 
    Bogdan и 
    Mukola одно лицо!(оно же и 
    Rupava-brovaru!!!) Взрослый человек,а фигней страдает.Невооруженным глазом видно – мастер конспирации…

  • avatar
    Сергій Іллюхін
    12 років тому

    Продовження (частина третя) статті Тетяни Чорновіл про басейн “Феско”: 
    http://lb.ua/news/2012/01/30/134252_imenem_azarova_3_merzkaya_lozh.html